SUÏCIDES IL·LUSTRES: Emilio Salgari (1911)

Amb aquesta entrada iniciem una col·laboració amb el David Villalobos, un estudiant de 3r d'ESO molt interessat en aspectes de la història que de vegades ens passen desapercebuts.

________________________________________________


Es repeteix la maledicció de la família Salgari. La nit del 13 de maig de 2014, el nét de l'escriptor de Sandokan Emilio Salgari, Lorenzo Salgari, és va suïcidar a casa seva als 54 anys. Lorenzo residia a Milà i era productor de la TV i ràdio italiana. Feia temps que patia depressió per culpa de la crisi econòmica i va acabar amb la seva vida penjant-se del cinturó a l'interior del lavabo.

Emilio Salgari
La mort de Lorenzo ha estat l'última d'una impressionant cadena de suïcidis familiars, iniciada el 1889 amb la mort del seu besavi Giovanni Salgari, en llençar-se d'una finestra. Molts anys més tard, al segle XX, és va suïcidar amb una ganivetada Emilio Salgari, l'any 1911. És va fer l'haraquiri, una forma de ritual practicat al Japó pels samurais. Tenia 48 anys i les raons van ser l'internament de la seva dona i el seu acomiadament de l'editorial perquè s'havien cansat de novel·les d'aventures. La seva novel·la, Sandokan, va ser portada al cinema.
Ida Peruzzi
Salgari es va casar amb Ida "Aida" Peruzzi el 1892 i van tenir tres fills. Dos d'ells, els varons Omar i Romero (el pare de Lorenzo) van cometre suïcidi. Omar es va disparar el 1930 i Romero es va llençar al buit el 1960, dos mesos després de néixer Lorenzo. La tercera, Fàtima, va ser l'única dels tres germans que va escapar de la maledicció familiar i va morir de vella el 1990.
Lorenzo va néixer el 1 de febrer de 1960 a Roma i, dos mesos després, el seu pare Romero se suïcidà en llençar-se d'un cinquè pis. Ell no ho va saber fins als cinc anys. Un dels fets que el va afectar va ser el 2 de novembre de 2004, quan el director de cinema Theo Van Gogh va ser assassinat a trets. Eren amics de l'universitat. Des d'aquell moment, va canviar en sentiments i caràcter. Es va casar el 2006 i tenia tres fills varons: Leonardo (2008), Eduardo (2010) i Lorenzo Jr. (2012).
Podria tenir un dels fills la mateixa maledicció?
David Villalobos,
estudiant de 3r d'ESO
de Badalona

Comentarios

ENTRADAS MÁS VISITADAS EN LA ÚLTIMA SEMANA

LAS IDEAS INNATAS DE DESCARTES

KANT Y LA MENTIRA

KANT: LA BONA VOLUNTAT I EL DEURE MORAL

CRONOLOGÍA DE LAS OBRAS DE PLATÓN

DESCARTES Y LA DUDA (actualización)